Pagina's

11-12-14

Alweer een aantal opvallende berichten

1.      “Martelen” en de CIA. (Ook de toenmalige president George W. Bush zal voor de rechtbank moeten verschijnen om te worden veroordeeld. Nergens heb ik iets kunnen lezen over het Nederlandse aandeel hierin: de vliegstops op Schiphol.)


2.      Waarom kan of wil Nederland Palestina niet erkennen? (Wat is er bijvoorbeeld op tegen dat Nederland een besluit neemt à la de UK, dus een besluit met een stok achter de deur?)

3.      Wel heel veel “lawaai” over schaliegas, maar over het injecteren van afvalwater diep in de Twentse grond? Minstens zo alarmerend! (Provinciale Staten van Overijssel heeft hierover terecht bij minister Henk Kamp - ja, alweer die man - aan de bel getrokken.)

4.      Gemeenten zouden “te rigoureus” bezig zijn met het weghalen van zwerffietsen. (Het zal wel, denk ik dan. In Assen heeft niet zolang geleden een flinke uitbreiding van de fietsstalling bij het station plaatsgevonden. In het begin was de stalling niet vol, maar dat veranderde. Nu is de stalling al weer vol! Hoe dat kan? Geen idee, maar je kunt als gemeente niet met uitbreiden aan de gang blijven natuurlijk. Wie zijn fiets netjes stalt, hoeft heus niet te vrezen dat zijn of haar fiets zomaar door de gemeente zal worden weggehaald. Daar geloof ik niets van.)

5.      Door de lage olieprijzen is de oliewinning uit teerzand (schalieolie) deels onrendabel geworden. (Laat de OPEC-landen maar flink ruzie blijven maken. Ook het onderwerp “schaliegas” zal vast wel aan de beurt komen.)

6.      Waarom al die aandacht voor de studie (promotieonderzoek) drank en pubers? (De negatieve effecten van alcohol op jonge leeftijd zijn toch al bekend? Dus waarom dan nog al die extra-aandacht voor dat promotieonderzoek?)

2 opmerkingen:

 1. Leuk klein probleem, de fietsenaanwqas en de reacties daarop van de handhavers. Soms is hier in Amsterdam opeens je fiets weg en staat hij in de Westelijke havens bij een organisatie die AFAC-fietsdepot heet. Als iemand die afhankelijk is van zijn tweewieler probeer ik dat te voorkomen, want het is een irritntante tocht naar de plek waar vele duizende fietsen staan te wachten. Grappig is wel dat ze de jouwe bij een beschrijving er meteen uithalen. Het frmenummer van mijn Fongers uit 1948 heb ik via AFAC.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien komt dat omdat er in de (studenten)steden misschien anders wordt gekeken naar fietsen? :-)
   ["Fongers" is een oude fiets (merk) uit Groningen? :-)]

   Verwijderen