Pagina's

11-01-15

Europa kan zo veel meer doen voor de burgers

En niet alleen voor de burgers.
Maar waarom gebeurt dat dan niet?
Europa moet toch meer mogen/ kunnen doen!!!
Zijn de verantwoordelijke politici bang om hun baantje(s) te zullen verliezen?

Dat vreselijke en rampzalige vliegtuigongeluk boven Oekraïne, en nu dat vreselijke en rampzalige gebeuren in Frankrijk had al lang Europees aangepakt kunnen worden.

Al die eigen staten en staatjes! Al die verspilling met belastinggeld!
Al die verspilde energie! Enz.
Het is weggegooid geld om steeds maar zelf het wiel uit te vinden. Toch?

In de zaterdagkrant was een interessant verhaal te lezen over bruinvissen.

In 2008 waren mijn vrouw en ik met vakantie in Denemarken, waar we een tijd lang op een camping op Fyns Hoved waren; een prachtig gebied, vlakbij de Grote Belt.
Tijdens een fiets- en wandeltocht in de omgeving zagen we studenten van de universiteit in Aarhus bezig met een onderzoek om te kunnen beoordelen of bruinvissen last kunnen hebben/ krijgen van het plaatsen van windmolens in het water (de Grote Belt). We zagen allerlei meetapparatuur, zowel op de kust als in het water.

Na het lezen van het interview in de krant met Ron Kastelein, maritiem bioloog en directeur/ oprichter van onderzoeksinstituut Seamarco in het Beestje van de Week “De bruinvis” moest ik hier aan denken.

Ik vraag mij af, of Kastelein op de hoogte is van de resultaten van dat Deense onderzoek, omdat hij volgens het interview bezig is met o.a. het onderzoeken van de geluidsgevoeligheid bij bruinvissen; ook in verband met het plaatsen van windmolens in de Noordzee.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten