Pagina's

09-02-15

“De Wilde Keuken” is een mooi en interessant tv-programma

In de eerste aflevering van alweer het 10de seizoen van De Wilde Keuken had Wouter Klootwijk het over platvissen.


Hij weet altijd wel iets bijzonders en hij heeft ook altijd wel iets wonderlijks te laten zien.

Platvissen zijn bijzondere vissen.
Ze hebben beide ogen aan één kant zitten en ze zwemmen op hun zij.

Deze keer liet Klootwijk in een fjord in Noorwegen een platvisflat (in een heilbotkwekerij) zien in een kooi van 30 meter diep met verschillende verdiepingen.
De grootste en oudste platvissen lagen onderin.
De jongere platvissen in de hogere etages.

Aan het einde van de documentaire was Klootwijk aan de rand van het water in de fjord bezig met het aanleggen van een vuurtje met oude takken, maar dat vuurtje bleek later niet nodig te zijn.

Even later zag je een kok (in vol ornaat) op een boot staan, die aan wal stapte en ter plekke een sashimi voor Klootwijk bereidde.

Met een heel dun mes fileerde de kok de verse heilbot, deed er wat appelsapdressing op, en klaar was hij met het maken van de sashimi.

Wouter vond het heerlijk!


Met heel veel plezier kijken mijn vrouw en ik naar dat tv-programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen