Pagina's

31-03-15

Opvallende berichten van de laatste tijd

Opvallende berichten:

·         “Als er ergens een stabiel regime zit, moet je dat koesteren.” Dat zei Halbe Zijlstra (ja, ook een VVD’er). (Met “regime” bedoelt hij een dictatoriaal regime, maar wat bedoelt hij met “stabiel”? Saddam bijvoorbeeld?)
·         Max Verstappen is een Belg! (Wat nu? Niet meer juichen? Moet hij eerst Nederlander worden?)
·         Een 38-jarige Oeigoerse moslim is in China tot 6 jaar cel veroordeeld omdat hij meermaals had geweigerd zijn baard af te scheren. Zijn vrouw kreeg 2 jaar cel wegens het dragen van een boerka. (Wat zou Mark Rutte hierover te vertellen hebben? Zelf ben ik tegen het dragen van een boerka en extremistisch geweld.)
·         Een piloot met zelfmoordneigingen. (Wat te zeggen van/ over een buschauffeur, treinmachinist, stuurman van een veerboot/ cruiseschip, enz., met zelfmoordneigingen?)
·         Ook een Staatsbank kan omvallen! (Maar: “Wat je niet hebt, kun je niet uitgeven.” Je moet kunnen vertrouwen op een goede leiding en goed toezicht. Maar zeker geen Gerrit Zalm of een Rijkman Groenink aanstellen!)
·         De kaasschaaf is niet Nederlands, maar Noors! (Kan er ook nog wel bij na Verstappen. Wat zou Rutte zeggen?)

·         Koeien horen in de wei. Staatssecretaris Dijkstra: “Dat beeld hoort net zo bij Nederland als de molens en de tulpen!” (Welke molens zij bedoelde – de oude vertrouwde, of de lelijke nieuwe - heeft zij niet gezegd.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten