Pagina's

27-08-15

Het draait weer om dat rotte geld !

Het draait toch weer om geld dus.
(Zoals (bijna) altijd!)

Wat is beschaving?

·         Bert van Marwijk gaat per 1 september 2015 voor een jaar als bondscoach naar Saoedi-Arabië. Hij neemt vier helpers mee: zijn schoonzoon Mark van Bommel, Roel Coumans, Adrie Koster en Taco van den Velde. Blijkbaar doen zij het enkel voor het (grote) geld, want anders zouden zij toch niet gaan?
·         Wie is die grote hoogvlieger die twee door Rembrandt geschilderde portretten voor 160 miljoen euro (!) wil aanschaffen? Wim Pijbes, de directeur van het Rijksmuseum? Ik hoop van niet, want dat is toch niet normaal!
·         De verdeling van de vluchtelingen/ asielzoekers in Europa zal echt anders moeten. Het is toch niet normaal dat Duitsland zoveel vluchtelingen/ asielzoekers moet opnemen? Veel Europese landen willen wel de lusten, maar NIET de lasten van het Europees Verdrag. Ik kan minstens 20 landen opnoemen die niet aan de voorgestelde quota van de Europese Commissie (willen) voldoen. Er is maar één woord voor: Die landen moeten zich schamen. Echt waar. Schandalig gewoon.
·         Wat ook schandalig is? Volgens afspraak zou van 6 tot 20 augustus 2016 een treinvrije periode ingaan bij Assen waarin ProRail het spoor zou gaan omleggen en nieuwe bovenleidingen aanbrengen. Tegelijkertijd zouden boorwerkzaamheden plaatsvinden voor een perrontunnel. ProRail komt nu met de mededeling dat er onvoldoende bovenkabelmonteurs zijn en wil de spoorwerkzaamheden opschuiven. De bouw van het nieuwe station in Assen loopt zo een schandalige vertraging op. (De gemeente kan alvast een schadepost van miljoenen euro’s tegemoet zien.) Het wordt hoog tijd dat staatssecretaris Mansveld eens haar tanden laat zien! ProRail moet zich aan de afspraken houden. Krijgt de Randstad - het westelijk deel van ons landje - weer alle voorrang? Het moet toch niet gekker worden. Dat moet afgelopen zijn!
      

De rotte appels moeten eruit.
Overal en liefst zo snel mogelijk!

7 opmerkingen:

 1. Nog een punt:
  Wat moet je met een minister-president (Mark Rutte) die een rapportcijfer in de Politieke Barometer heeft gekregen van 4,9?
  Het cijfer is zo slecht dat hij zal moeten aftreden. Het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat veel terechte boosheid. Je zou columnist bij de Asser Courant moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er wordt veel te weinig terechte boosheid geuit!
   Op een baantje als columnist bij die krant zit ik niet te wachten. :-))

   Verwijderen
 3. Los van je tekst, want over politiek heb ik geen mening: wat rotten die appels vreselijk! Wat zal dat stinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een appelvrouw weet zoiets natuurlijk! :-))

   Verwijderen
 4. Staatssecretaris Mansfeld ontkent de aantijging van Pier Eringa van de beheerder van het spoorwegnet dat haar ministerie soms wil dat slecht nieuws wordt uitgesteld.
  Tja, wat je daar van vinden? Ik vind dat een slechte zaak. Zowel van hem als van haar kant. Eerlijkheid duurt het langst. Dat zal een keer blijken.
  Deze mevrouw beweert ook dat Prorail per definitie niet hoeft op te draaien voor de meerkosten die gepaard gaan met het uitstel van het werk aan het spoor in Assen!
  Tja, als je maar goed kunt babbelen, dan kom je overal mee weg?

  BeantwoordenVerwijderen